Volg ons ook op

Homeride 2021

 

Eerbeek, 27 juni 2021

 

Feestelijke afsluiting van 24-uur fietsen voor het Ronald McDonaldhuis het Boshuus.

 

Een team van 10 leden van Lions club Zuid Oost Veluwe heeft afgelopen weekend 500 kilometer gefietst in 24 uur. Met deze Homeride actie hebben zij geld ingezameld voor het Ronald McDonald Huis Boshuus Arnhem, vakantiehuis van het Ronald McDonald Kinderfonds / het Ronald McDonald Kinderfonds. Teamcaptain Pieter Riemer kon zondagmiddag symbolisch een cheque overhandigen van maar liefst ruim 22.500 euro aan Suzanne Brands en Leon Tjakkes van het Boshuus.

 

Burgemeester Alex van Hedel gaf zaterdag om 12 uur het startschot voor de rit van 500 kilmeter bij De Korenmolen in Eerbeek. Op datzelfde moment startten zo’n 1.400 andere teams op andere locatie in geheel Nederland.

Naast de 10 leden van de Lions club Zuid Oost Veluwe hebben ook een aantal enthousiaste dorpsgenoten een of meerdere rondes gefietst. Hiermee hebben ook zij een mooie sportieve en financiële prestatie geleverd aan het goede doel.

Zondagochtend was er een korte stop bij het Boshuus en werden de fietsers aangemoedigd door Elis Ligtlee.

De laatste ronde van 50 kilometer leidde de fietsers langs het gemeentehuis in Brummen. Daar stond de burgemeester al met de fiets aan de hand te wachten op het team. De resterende afstand tot de finish bij ’t Kromhout in Brummen heeft hij meegefietst.

 

Bij ’t Kromhout stonden tientallen familieleden en bekenden van de fietsers gereed voor een feestelijk onthaal met confetti en champagne. Na het overhandigen van bloemen en cadeaus aan de deelnemers, was er nog een korte ceremonie waarin de cheque werd overhandigd. Suzanne Brands was zichtbaar geroerd door het mooie bedrag. In haar dankwoord vertelde zij dat het haar organisatie niet kan bestaan zonder inkomsten uit donaties. Ook Alex van Hedel haalde dat nog eens aan en sprak zijn waardering uit voor het mooie werk dat door de Ronald McDonalds huizen wordt verricht. Ook bedankte hij het team en de ondersteunende staf van Lions club Zuid Oost Veluwe voor hun inzet voor het goede doel.

 

Lions club Zuid Oost Veluwe dankt alle particulieren en bedrijven die een financiële bijdrage hebben geleverd. Speciale dank gaat uit naar Zweersbouw, Schotpoort Group,  Caliber.global., Roto Tweewielers, TGLS en Voskamp Beveiliging Zutphen. Ook worden De Korenmolen in Eerbeek en ’t Kromhout bedankt voor hun gastvrijheid.